Et lettrøstet malt fra engelske Thomas Fawcett & Sons.
Brown malt bidrar med smaker som kan minne om nøtter og mørk toast.
Tradisjonelt ble portere brygget med inntil 100 % brown malt, men dette maltet gikk i glemmeboka da porterrevolusjonen ble drevet fram av det nyoppfunnede black patent malt. I nyere tid har brown malt gjort comeback, men det er uvisst om det vi får i dag kan sammenlignes med den gamle typen.
Anbefalt bruk av dette maltet er en tilmålt mengde, eks. 5-10 %, i øl som brown ale eller porter for å gi større dybde og kompleksitet til smaken.
Skal du bestille en blandet
oppskrift? Sånn gjør du det:
Skal du f.eks skal ha en oppskrift som består av 4,5kg pale malt og 80 gram
sjokolademalt så må du bestille følgende:
- 4 x 1 kg pale malt
- 5 x 100g pale malt
- 1 x 100g sjokolademalt (viktig å skrive en
melding om at du faktisk skal ha 80g og ikke 100g)
- Skal du ha knust malt, så må det velges i
nedtrekkmenyen over
- Hvis du ikke spesifiserer noe annet så pakker
vi nøyaktig det du har bestilt
- Alle mengder under 1kg blir blandet i en pose
hvis ikke annet er spesifisert