Omega OYL-042 Belgian Saison II
BESTILLINGSVARE
- Fast bestilling første fredag i måneden.
- Produksjonstid: 14 dager
Belgian Saison II har sin opprinnelse fra et mindre Belgisk bryggeri som er kjent for sin spelt saison.
Denne gjærstammen gir herlige toner av krydder, pepper, tropisk frukt og sitrus når den gjæres på varmere temperaturer.
Den gir et syrlig og frisk uttrykk som passer svært bra i saison.
Det anbefales å "underpitche" dette gjæret på lav temperatur (21°C) og så la temperaturen stige.
NB! Dette gjæret tester positivt for STA1-genet som er en indikator for Sacc. Cerevisiae Diastaticus.
Det vil si at dette gjæret har en egenskap av å kunne metabolisere dekstriner over tid, noe som kan føre til høyere utgjæring enn beregnet.
Det anbefales å vaske alt utstyr grundig etter bruk.
- Gjærstamme: Sacc. Cerevisiae & Sacc. Cerevisia var. Diastaticus
- Utgjæring: 74-79%
- Flokkulering: Medium
- Foretrukket gjæringstemperatur: 21-29°C
- Alkoholtoleranse: 12%